Kotijoki

 


Kotijoki💙 Tuon joen rannalla joskus synnyin, lähes puolikas vuosisata takaperin. On siitäki perketi aikaa. Tämän virran varrella kasvoin, siksi mikä nyt olen. Kuinkahan monesti olen tuossa joessa uinut, tarkoituksella ja vahingossa. Ne kaikki lapsuuden leikit mitä joen varrella räkänokkana tuusattiin, heijat, heikot jäät, jäälautat, matikan kolkkaamiset, luistelut, hiihdot, veneellä värkkäämiset, kalareissut ja kaikki. Jos niitä enkeleitä on olemassa, niillä oli varmasti kiire välillä ku meitä liuta mullisaukkoja touhus tuolla. Jotenki sitä kaikessa tuo joki liitty lähes kaikkeen, niinku Stephen Kingin kirjassa joku paikka voi liittyä kaikkeen. Teininä jokirantaan mentiin pussikaljan kanssa, kesällä lämmintä kaljaa. Talvella vähemmän lämmintä, piti kinttaat käjessä juua.


Paljon tuli istuttua jokitörmällä ja vain katteltua ku joki virtaa ohi. Ihan lapsesta asti, tuon joen äärellä olo jotenki anto tilaa ajatuksille ja rauhotti. Mukava sinne rantaan oli aina palata, tuttu joki, pysyi ja virtasi aina vaan, vaikka kuinka teini-ikäki jässikällä myllersi. Monet ilot on iloittu ja murheet murehdittu, joki on kuunnellu päässä mylläävät ajatukset pysähtymättä tai kiihdyttämättä. Kuinkahan monesti jokirannassa tai joella veneessä tuli musiikkia kuunneltua, patteritoiminen kasettisoitin mukana ja "lempihevi" soimaan. Se on tuon kotijoen lailla tuo raskaampi musiikki vitutukseenki auttanu aina.


Tuon joen rannalla minä elämäni rakkauteenki lopullisesti ihastuin. Kalareissuun vietiin silloisen ihastukseni, entisen tyttökaverin ja nykyisen vaimoni isä. Mukana oli Miia ja Miian velipoikiaki. Mulla jäi kalahommat sillä reissulla vähiin, meni tulilla istumiseen se reissu. Mutta jos noita kotijoelle tehtyjä reissuja "saaliiden" perusteella arvottaa, tuo oli se paras reissu. Isoinki taimen on vattassa tuntunu vain vähän aikaa, tuon reissun saalis on närästäny jo vuosikymmeniä. No ei vainen, parasta mitä jokivarresta olen ikinä löytäny, tai mistään muualtakaan.


Tuonne haluaa aina palata. Maailman kaunein ja paras joki. 


Selasin kuvia ku alko tekeen mieli kalalle, kohta se on taas kesä😃

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

On hienoa kun elämätöntä elämää on edessä, mutta surullista jos sitä elämätöntä elämää on myös takana.

Hyviä ihmisiä.

Käytä päätä!