Rakkaus, mitähän se on.


 Tänään ajoin kaupungilla ja olin etuajassa asioille. Kun pysäköin autoa, huomasin kun risteyksessä seisoi vanha pariskunta samaa kangasta olevissa vaatteissa. Kaksi vanhusta pukeutuneet parhaimpiinsa ja lähteneet kaupunkiin. Tyylikkäänä, hiukset harjattuna ja parta papalla rajattuna.


Kiinnitti huomiota kun mummo piti papan kyynärtaipeesta, huomasin että hän lienee sokea tai lähes sokea. Seurailin ajatuksissani heitä kun aikaa oli, ja mietin. Näki ettei papalla harmita taluttaa vaimoaan, päin vastoin. Kun pysähttivät risteykseen, näin kun mummo hellästi silitti papan kättä, kiitti turvasta.


Heitä katsellessa heräsi ajatuksia. Paljon puhutaan rakkaudesta, mitä se on, mikä on aitoa, tai onko sitä, kellä se on, kuka sen ansaitsee ja kuka saa jne...

Onko se sitä jalat alta vievää alkuhuumaa, ja sitä että jotkut koettavat sitä huumaa venyttää kaikin tavoin, mutta lopulta se alkuhuumaa päättyy. Onko se sitä että hankit ja ostat kullalle kaikkea mitä hän tarvii, ja semmoistakin mitä hän ei tarvi, ylellistä. Onko se taloja, autoja ja muuta tavaraa. Onko se ulkonäköä, muotoja ja lihaksia.


Luulen että näin Rovakatu-Ruokasenkaturistissä sen mitä rakkaus oikeasti on. Yhdessä harmaantumista, turvallisuutta, luottamusta, ennakoitavuutta. Voit näköaistin menettäneenäkin luottaa elämäsi ja kaiken toisen käsiin, uskoa häneen joka on luvannut rakastaa. Minun mielestä heillä oli kaikki, kaikesta näki että niin heidänkin mielestään. Se turva ja luottamus teki vaikutuksen. Ja se pieni käden silitys, se oli hienompaa ja tavoiteltavampaa kuin maailman kaunein timantti.


Jatkoin matkaa ajatuksissani, vanha pariskunta yhteensopivissa vaatteissaan siirryi bussipysäkille, matkalla ehkä kotiin. Käyneet kaupungilla asioilla, ehjä papalle uusi kuulolaite. Että pappa kuulee mitä rakkaalla asiaa, onhan kuulo siksi tärkein aisti, kuulee mitä rakkaat sanovat.


Miia, vaimoni tuumasi kun kerroin: "Mieti jos tuosta pappa kuolee, mitä tekee mummo, kuka on turva. Tai jos mummo kuolee, ketä pappa taluttaa, kuka silittää papan kättä".


Mieleen tulivat myös omat vanhemmat, sotien ympärillä syntyneet kaksi rakasta vanhusta. Toinen ei oikein kuule, ja toinen ei enää näe, silti toinen toistaan auttavat, vuosikymmenet yhteenkasvaneet. Työn kovettamat kädet jatkavat, hieman pehmeämmin ja rauhallisemmin. 


Voi kun olis viisaus ja taito saavuttaa tuo. Ansaita joskus hiljainen kädensilitys jossa on kaikki, ihan kaikki.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

On hienoa kun elämätöntä elämää on edessä, mutta surullista jos sitä elämätöntä elämää on myös takana.

Hyviä ihmisiä.

Käytä päätä!