Sole poka mikhän


 

Eilinen eväs oli aika osuva. Velipoika toi hirvenlihaa Ivalosta, kiitos Liti. Pannun kautta toissailtana reilun läjän kohmeisena vuoltua lastua uuniin työnnälsin. Oikeassa voissa paistettua, mausteena reilusti sipulia, sopivasti pippuria ja suolaa. Lihojen sekaan valurautapataan muljautin kokonaisen kuoritun porkkanan makua antamaan. Juures vain antaa tuota makua, mutta älkää kertoko että jätkä teki pyhänhäväistyksen laittamalla terveellistä käristyksen sekaan. Tuo porkkana sitte tietty otetaan pois ennen ku huuetaan keittiöön vilkuilijat syömään, etteivät vain luule että joku porkkanaa käristykseen kätkee, pörrö semmosta tekis. Vaimokulta sen halus syyä, ja palan minunki lautaselle laitto, parasta porkkanaa mitä olen syöny. Ai niin, juttu taas rönsyili ja karkas. Tuon valurautapadan laitoin uuniin hiljaiselle lämmölle 12 tunniksi. Oli vain mureaa lihaa, ylikypsää niinku pääosin saa ollakki lihat. 


Komiaa keliä on näkkyy säitten haltija meille rakennellu aamun ajan. Liekköhän yhtä hienon sään tekee ku eilen. Mahtava tuo valon määrä kevättalven auringossa. Saa kaamoksen läpikahlannu yläperän kansa valorokotuksen jolla mennään kohti kesää ja yötöntä yötä, ympärivuorokautista auringonpaistetta. 


Taijammapa nyt tehä niin että lähemmä minun vanhempia varovasti tervehtimään Ivaloon, on jo ikävä näitä jotka minut yritti kasvattaa. Miialle jo tuossa puoli tuntia sitte vein taas kahvia ja toivomuksenmukaista juustosämpylää vuoteeseen niin on kiva silmiä raotella auki uuteen päivään ja kaikkeen kivaan mitä päivä meille tarjoaa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

On hienoa kun elämätöntä elämää on edessä, mutta surullista jos sitä elämätöntä elämää on myös takana.

Hyviä ihmisiä.

Käytä päätä!